NETIQUETTE

 Netiquette - Virginia Shea 10 käsku


Virginia Shea on enda raamatus "Netiquette" suurepäraselt välja toonud võrgusuhtlemise 10 käsku, millele toetudes võiks võrgus käituda. Minule läheb enim korda 6. käsk ehk "jaga oma teadmisi" ja nüüd kohe kirjeldan miks.

Oman ise kahte Facebooki kasutajat - üks isiklik ja teine tööalasteks toimetamisteks. Otsest vajadust selleks ei olnud kahte eraldi kontot teha, aga enda mugavuse ja selgus mõttes tundus see mõistliku ideena, et töö ja eraelu lahus hoida. Virginia Shea 6. käsk puudutab mind just nimelt enda töö Facebooki konto tõttu, sest seal kuuluvad minu networki suuresti  ettevõtjad, konsultandid ja mentorid erinevatel aladel. See tähendab seda, et sõbralistis on sadu inimesi, kes on eksperdid mingis konkreetses valdkonnas, kes samamoodi Facebooki enda klientuuri laiendamiseks kasutavad. Jah, tuleb tunnistada, et need inimesed seal jagavad enda teadmisi suuresti turunduse eesmärgil, kuid mida rohkem selle seltskonnaga suhelda, seda rohkem selgub, et ei ole pea ühtegi mentorit/konsultanti, kes ei naudi teiste inimeste aitamist. Turundus või mitte, fakt on aga see, et minul on võimalus iga päev lugeda midagi informatiivset väga erinevates valdkondades ning küsida lisaks Facebooki postitusele neilt lisainfot lühikeses videkõnes või sõnumites.

Kõige parem näide enda teadmiste jagamisest oli üsna hiljuti, kui üks noormees, kes on kirglik reisija, jagas enda kogemusi ja teadmisi Indoneesiasse reisimise kohta. Täpsemalt käib jutt Bali saarest, mis on populaarne sihtkoht Indoneesias, eriti meeldib see noortele. Minule see isiklikult väga kasulik ei olnud, kuid teadsin, et üks minu enda hea tuttav soovib sinna pikemaks ajaks elama minna. Minul õnnestus need kaks inimest kokku viia. Tänu sellisele info jagamisele sotsiaalmeedias sai minu tuttav lahendatud nii mõnegi problemi ja vastuse paljudele küsimustele, mis reisiga seoses õhus olid, seega julgustan samamoodi kõiki, kellel on midagi kasulikku pakkuda, tehke seda.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

The Case For Copyright Reform

IT juhtimine ja riskihaldus

IT proff 8. nädal